Macaronjai mellett legismertebb süteménye a híres Opéra szelet, mellyel az amúgy több évszázados hagyományokra visszatekintő Dalloyau csak 1955 óta tud dicsekedni. A réteges, téglalap alakú torta kitalálója Cyriaque Gavillon volt, aki az opera balerináit elismerve választotta meg a kávés-csokoládés ínyencség nevét. A francia kreatív sütés képviselőjétől kedvenc édességnek számítanak a Croquante aux agrumes, a Délice du chef vagy éppen a rózsaszín csoda, a Rêve Poudré.

Cukrászdák közül a Dalloyau története nyúlik vissza a legrégebbre. A királyi gasztronómia egy örökségeként történetüket 1682-től számítják. A párizsi székhelyű cukrászda, hivatalosan élelmiszeripari vállalat a mai napig családi tulajdonban van. Charles Dalloyaura tehetségére uralkodói szolgálata alatt figyelt fel XIV. Lajos francia király. A már nemessé lett dinasztiájuk szakértelmére négy generáción keresztül számított az udvar. El is nyerték az „Officier de bouche-t”, korának legrangosabb francia gasztronómiai címét.

1802-ben megalapították a „Dalloyau, house of gastronomy-t” és vele a rue du Faubourg Saint-Honoré-n jelenlegi központjukat. Külföldön csak 1982 után terjeszkedtek. Első határon túli képviseletükkel Tokióban debütáltak ’82-ben. Azóta már több mint 30 éttermük, teázójuk és cukrászdájuk van világszerte olyan luxusdesztinációkban, mint például Dubai, Szöul vagy éppen Doha.

Jelenleg Christelle Bernardé és Stéphane Raymond-Bernardé a cég elnökei, mely 2001 óta tagja az 1954-ben alapított Comité Colbert-nek. Ez az egyesület hetvenöt olyan francia luxusmárkát ölel fel, melyeket termékeik és szolgáltatásaik tekintetében a kiválóság és a kreativitás ugyanazon szenvedélye vezérel. Tagja a csoportnak többek között a Hermés, a Cartier, a Chanel és az YSL is.