Gérard Mulot cukrászdái a legjobb választások egyike, melyekben megtalálhatók nem csak Párizs, de a világ legkülönlegesebb macaronjai és cukrászremekei. Pierre Hermé-hez hasonlóan Gérard Mulot sem rendelkezik évszázados hagyományokkal, de többszörösen díjazott kreatív alkotásai révén bátran nevezhető korunk Ladurée-jának.

A szezonális, mint a tavaszi eper-pipacs, az őszi narancs-fahéj vagy éppen a téli ananász-menta ízesítésű ínyenc sütemények mellett érdemes betérni még a reggeli párizsi séta előtt egy-egy frissensült, ropogós baguette-ért is. Hírességek közül így tesz rendszeresen például Catherine Deneuve francia színésznő, akiről köztudott, hogy törzsvendég a Gérard Mulot pékségekben.

Gérard Mulot története igazi sikertörténet. Elszántan tanulta a mesterséget már 14 éves kora óta és lelkes pékgyakornokként érkezett a bájos Lorraine régióból a francia fővárosba. Első pékségét 1975-ben indította a divatos St-Germain-des-Prés bulváron és alakította azt néhány évtized alatt az ínyencek paradicsomává. Ezt követően még két újabbat is nyitott a szerelem városában, de vannak képviseletei Japánban is, ahol kizárólag macaronokat lehet vásárolni. 

Az igazi népszerűséget a 80-as években debütált csokoládékollekciójával érte el, melyet kiegészített ezernyi gyümölcsös süteménnyel, tortával és frissensült reggeli péksüteménnyel. A The New York Times egykor cukrászati remekeit, azok kiválóságuk miatt a Fabergé tojásokhoz hasonlította…