A patinás bécsi Hotel Imperial, mely a Kärntner Ring és a Ringstraße sarkán található, a Hotel Sacherhez hasonlóan szintén készít tortákat és világhírű desszerteket. Ínycsiklandozó Imperial Torte specialitásukat egy legenda teszi még exkluzívabbá. A történet szerint az első szeletet még Ferenc József osztrák-magyar uralkodónak szolgálták fel 1873-ban, amikor a szálloda megnyílt.

A torta éteri könnyedségű mandulás ostyából, leheletnyi marcipán ölelésből valamint gazdag kakaókrém és lágy tejcsokoládés bevonattal készült, melyet vizuálisan előkelő aranyszínű Imperial logó ékesít. Az ellenállhatatlan édességek aromáját a mai napig természetes összetevők és évszázadokon át őrzött recept garantálja. A tortából készül többféle változat is, melynek alapjául természetesen az eredeti Imperial Torte szolgál. Az ínyencebbek kérhetik a feketecsokoládés narancsos vagy Mozart tiszteletére könnyű mandulás, marcipános, csipetnyi pisztáciával „fűszerezett”, kézzel válogatott kakaóbabból készült bevonatos desszerteket is. A végeredményt kivétel nélkül, gondosan, elegáns fadobozba csomagolják.

Az Imperial Torte üzleti nagyszerűsége, hogy csokoládés alkotásait online is lehet rendelni, így a bécsi gourmet desszerteket a világ szinte bármely pontján meg lehet kóstolni. A Fleurop-Interflora szolgáltatásukkal a kiválasztott édességek mellé hozzá illő virágcsokrot is lehet kérni, még teljesebbé téve az esetleges meglepetés erejét.

A szállítástól függetlenül azért mégiscsak hangulatosabb Mozartot hallgatva, a hotel patinás enteriőrjében gyönyörködve kóstolgatni a tortákat egy csésze Imperial Tea N° 26 tea vagy Imperial Coffee - „Melange” mellett. Nagyjából olyan különleges élmény lehet ez, mint a Ladurée makaronjaival vagy a Pierre Hermé croissantjaival a kézben felfedezni Párizs varázsát.