Leginkább emeletes, különböző színekben pompázó macaronjairól vált világszerte ismertté - a több, mint másfél évszázados múltjára méltán büszke - párizsi Ladurée cukrászda, előkelőbben teaszalon. Exkluzív francia desszert különlegességeivel már nem csak Párizsban, hanem a legjelentősebb nagyvárosokban és luxusdesztinációkban csábítja az édesszájú vendégeit. Van képviseletük többek között Milánóban, Monacóban, a londoni Harrod's luxusáruházban és Manhattanben is.

1862-ben alapította Louis-Ernest Ladurée a vállalkozását, akkor még egyszerű pékségként. Párizs szívében, a Rue Royale-on még abban az évben a Garnier Opera építésével megkezdődött a környék fejlesztése, mellyel az a szerelem városának egyik legmeghatározóbb és legelegánsabb üzleti negyedévé alakulhatott. Az 1870-es évektől Haussmann báró városarculat reformjának köszönhetően hamar megjelentek a legnevesebb luxusmárkák és luxushotelek képviseletei, köztük a patinás Hôtel Plaza Athénée is. A párizsi kommün ideje alatt a pékség leégett, így újjáépítése során, mely már kapcsolódott a környék exkluzív stílusához, elegáns cukrászdaként született újjá. Belsőépítészetét Jules Cheret festőművészre bízták, aki ihletet a Sixtus-kápolna és a Garnier Opera épületeiből merített.

A kifinomult légkör, a nagyvilági élet helyszíne lett. Korában a kávéházak szolgáltak az úri összejövetelek találkozóhelyeként, míg a Ladurée-féle teaházak és cukrászdák megmaradtak az előkelő női társaságoknak, akik élvezve a kor pillanatnyi függetlenségét, élettel töltötték meg azokat.

A legnépszerűbb kreációik, a macaronok a ’30-as évektől építették világhírnevét a Ladurée-nak. Az emeletes, krémes töltelékes változat ötlete Pierre Desfontaines nevéhez köthető; ebből mintegy 15 ezer darabot értékesítenek naponta…

A filmvásznon több „ízben” is feltűntek a színes apró ízszimfóniák. Szerették őket többek között a Sofia Coppola által rendezett Marie Antoinette életrajzi drámában, de a könnyedebb műfajú Pletykafészekben is szerepeltek, mint Blair Waldorf legkedvencebb süteményei.