A franciák híresek cukrászati remekműveikről, így az édesszájú utazóknak - ha Párizsban járnak - a Ladurée vagy éppen a Pierre Hermé mellett érdemes ellátogatni a második kerületi Stohrer cukrászdába is. Érdekesség, hogy egykor a királyok cukrászaként is emlegették az alapítót, Nicolas Stohrert. Ő ugyanis Leszczyńska Máriának - Szaniszló lengyel király ifjabbik leányának - cukrásza volt. Úgy került Párizsba, hogy a hercegnőt elkísérte 1725-ben Versaillesba.

Sokan úgy tartják a Wissembourg királyi konyhán edződő Stohrerről, hogy neki köszönhető a Rum Baba, azaz a Le Baba au Rhum feltalálása. A történet szerint egy száraz mazsolás kuglófot varázsolt át kis fortéllyal igazi ínyencséggé. A királynak rögtön kedvencévé vált olyannyira, hogy az Ezeregyéjszaka meséiből Ali Babának nevezte el a mesterművet. Azóta ennek már három változatát készítik itt, köztük a gazdag gyümölcsdíszítéses Baba aux fruits verziót is. A legkedveltebb sütemény azonban nem a Baba, hanem a szintén több évszázados recept alapján készülő vaníliás, karamell mázzal borított Petits Puits D'Amour. 

Nicolas Stohrer 1730-ban nyitotta meg üzletét, így a Dalloyau után ez az egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő párizsi „süteménymanufaktúra”. A cukrászda épülete igazi műemlék, telis tele freskókkal és bonyolult faragványokkal. Az enteriőr festésében egykor Paul Baudry is részt vett, aki egyébként a Párizsi Opera díszfestője is volt.

A Stohrer minden nap nyitva reggel 7:30-tól egészen este 20:30-ig. Érdemes tudni azonban, hogy augusztusban két hétre minden évben bezár.