A Kölnhöz közeli Schlosshotel Lerbach történelméről már 1384. május 13-tól vannak feljegyzések. A hosszú, több évszázados idő alatt a kastélynak tulajdonosa volt lovag, professzor, iparos. Átélt számos csatát, háborút, lerombolást és felújítást. Az épület szolgált már szanatóriumként, óvodaként, lakóházként és az 1990-es évektől Thomas H. Althoff és felesége, Elke Diefenbach-Althoff tulajdonlása óta pedig prémiumkategóriás kastélyszállóként.

Az építészeti mestermű 52 szobával áll a vendégek rendelkezésére. Lehetőség van a romantikus Tower Suite, a rusztikus Hunter’s Suite vagy egy kifinomult egyágyas szoba választására is, melyeknek bútorozása egyedi módon, angol vidéki majorságstílusban történt.

Kulináris szempontból is kiváló választás Schlosshotel Lerbach, hiszen a Dieter Müller - 3 Michelin csillagos - ínyenc étterem az öt legjobb egyike Németországban. Dieter Müller a Schlosshotel Lerbach nyitása óta ékesíti gasztronómia szempontból a szállodát. 2009 tavaszától az elismert mester tanítványa, Nils Henkel veszi át a konyha vezetését.

A Beauty & Spa részleg thalassotherápiával és shiatsu különlegességgel kényezteti a vendégeket. Természetesen a spa csapat a legexkluzívabb kozmetikai termékekkel dolgozik, mint például Lancaster, La Prairie, vagy Decleor.