A Moulin Rouge a showvilág talán „leghírhedtebb” színpada, mely évszázados fennállása óta nem csak a párizsi előkelők előszeretettel látogatott szórakozóhelyévé vált, hanem egyben a szerelem városának kiemelt turisztikai desztinációjává is. Az éjszaki zenés-táncos előadásokat a világ minden tájáról látogatják azok, akik a századforduló csillogó, féktelen világának hangulatára vágynak. Élvezte az ikonikus Moulin Rouge színpadi előadásait például VII. Edvárd, Wales hercege ugyanúgy, mint a legtöbb, ma ismert híresség. Készültek nagysikerű színházi előadások, filmek is a mulatóról, legutóbbi 2001-ben Nicole Kidman és Ewan McGregor főszereplésével.

A „vörös malmot” Joseph Oller alapította 1889-ben, aki Charles Zidler showmannel az október 6-ai megnyitást követően berobbant az éjszakai élet köztudatába. Mint „a hölgyek első palotája” lenyűgöző táncos revüműsorokkal kápráztatta a századforduló felső-középosztály férfiúit. Akkoriban nyilvános felháborodás övezte az extravagáns, erotikus, de egyben cirkuszos imázst, melyet az ünneplés, a művészet és az öröm palástjai mögé rejtettek. 

Joseph Oller és Charles Zidler értették tökéletesen koruk közönségének igényeit. Színpadjukon született újjá a kánkán, melyet olyan hírességek táncoltak a Moulin Rouge-ban, mint Goulue, Jane Avril, la Môme Fromage vagy éppen Yvette Guilbert. Már-már akrobatikus trükkökkel tűzdelt zenés táncműsoraik utánozhatatlan ujjongó hangulatát látványos jelmezekkel tették még feledhetetlenebbé. A híres színpadon léptek már fel hazai művészek is; 2005-ben Strich Anett lett a kánkán tánckar szólistája, de Rippelék is igen népszerűek. Fellépésük gyakoriságát tekintve már állandó tagjai a párizsi mulatónak.

Pár éve, a Moulin Rouge világhírű kánkántáncosai Guinness-rekordot állítottak fel. Fél perc alatt 720 alkalommal lendítették lábukat a magasba és 62 spárgát tudtak ez idő alatt bemutatni.