A legendás Orient Expressz számos szép- és filmművészeti alkotásban kapott főszerepet. Nem csoda, hiszen a világ talán legismertebb vasútján számos híresség, arisztokrata és uralkodó megfordult 1883 óta (pl. Nelson Mandela, Roman Polanski, Lisa Minelli, Paul Newman, kémek, diplomaták, stb.). Mai világunkban, amikor repülővel pár órán belül bárhova eljuthatunk, különleges élményre tehetünk szert az eredeti állapotukban megőrzött (természetesen gondosan karban tartott) kocsikban utazva.

A klasszikus útvonal Párizst és Isztambult kötötte össze, s ma (kb.7000 euróért) 6 nap alatt még mindig megtehetjük ezt az utat. Figyeljünk azonban oda, hogy farmer viselete nem megengedett a "fedélzeten". A hosszú út alatt az utasok kényelemben tölthetik el a vonaton idejüket az összkomfortos a lakókabinokban, melyek fel vannak szerelve vizesblokkal is. Emellett kiválóan képzett személyzet lesi minden kívánságukat. 

A programban városnézések is szerepelnek (Budapest, Bukarest, stb.), s a teljes kényelem érdekben minden második este valamely nagyváros egyik előkelő hoteljében szállnak meg az utasok a romantikus-nosztalgikus fedélzeti kabinok helyett. 

Gyorsnak kell azonban lennünk, ugyanis évente csak egyszer indul a klasszikus, Párizs-Isztambul járat, augusztus végén. A cég a fentieken kívül számos európai várost összekötő utazást kínál még a nosztalgiázni vágyóknak.