Míg Európának ott van többek közt az Orient Express, Afrikának a Rovos Rail, Amerikának a Rocky Mountaineer, addig Ázsia méltán lehet büszke e téren a világ negyedik legjobb vonatútjának tartott Palace on Wheels-re.

A síneken guruló palota valóságos fejedelmi élményt kínál utasainak. Vagonjai egykoron maharadzsák és előkelő brit diplomaták kényelmét szolgálták, mára pedig tehetős turisták kedvelt luxusvonatja lett. Az év közel 8 hónapjában heti rendszerességgel közlekedik a Palace on Wheels. Radzsasztáni körútjára Delhiből indul, majd ide is érkezik vissza. 

A szerelvény, mely 1982-ben indult első útjára, a mai napig 14 hálóvagonból, két étkező, egy bár valamint négy szerviz kocsiból áll. A hálók mindegyikét az egykori királyi államok stílusjegyei ihlették, így az enteriőrök, bútorok és dísztárgyak mind-mind az egykori uralkodók emlékei előtt tisztelegnek. Érdekességképpen említjük, hogy az ajtókat a Palace on Wheels-en nem zárják kulcsra. Indokként csak annyival szolgál a személyzet, hogy ez a palotákban sem szokás. A szalonkocsik az egykori radzsasztáni hercegségek neveit viselik, s ezen felül mindegyik kocsit az adott hercegség címere ékesíti.

Az utazás során személyes főkomornyik és kísérők figyelik az utasok még ki nem mondott kívánságait is. A kulináris élményekről a luxusvonat saját séfje gondoskodik. Kreációi a keleti és a kontinentális konyha különlegességeit egyaránt lefedik. 

Az utazás során a desztinációk között szerepel többek között a rózsaszín város, Jaipur - ahol egyébként a The Oberoi Rajvilas, mint Ázsia egyik legjobb luxusszállodája is van - vagy éppen a szénsavas vizeiről híressé vált Udaipur.

A Palace on Wheels garantáltan a legpazarabb módját kínálja India varázslatos eszenciájának felfedezésére.