Több mint egymillió utas, köztük hírességek és vagyonos üzletemberek választották már a Rocky Mountaineer csodálatos nyugat-kanadai körútját. Az előkelő utazás során a luxusvonat a lenyűgöző British Columbia és Alberta tájain, a fenséges szikláshegység szirtjei közt zakatol keresztül. A vendégek közben ötcsillagos körülmények közt élvezhetik a lenyűgöző tájat, a személyzet messze híres vendégszeretetét, valamint az ínyenckonyha különlegességeit.

Az utazás sokak szerint felejthetetlen, életre szóló élmény. A BBC például szerepeltette azon listájában, melyben azt az 50 dolgot válogatta össze, amit az életben mindenféleképpen ki kell próbálni. 

Rocky Mountaineer felidézi a vonatozás talán már elveszettnek tűnt romantikus és természet közeli hangulatát. Egyes csomagjaiban a Fairmont hotelekkel együtt közösen garantálják a kikapcsolódás maximális élményét. Hogy az utazás minden percét ki lehessen élvezni, a vonat csak nappal közlekedik. A leginkább katalógusokból és természetfilmekből visszaköszönő kilátás, a gleccserek táplálta tavak, a fenséges hófödte hegycsúcsok, a mély völgyeken és szakadékokon átívelő viaduktok mind-mind részei az országot egykor egyesítő történelmi vasútvonalnak. 

Csak hogy a legnívósabb díjait említsük: A National Geographic magazin a „World's Greatest Trips” listáján a legjobb körutazások közt említi, míg a Society of American Travel Writers a „Best Train Experience in the World” kitűntetésével díjazta a társaságot.