A The French Laundry mellé - melyet két alkalommal is megválasztottak a világ legjobb éttermének (2003-ban és 2004-ben) - Thomas Keller 2004-ben megnyitotta második világhírűvé lett luxuséttermét is az Egyesült Államokban, per se névvel. Rögtön, a debütálást követő évben Keller lett az egyetlen amerikai séf, akinek két étterme is három Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Bár ez mondhatni „per se”, azaz „magától értetődő”…

A New York Times szerinti legjobb New York-i étterem a metropolisz szívében található grandiózus Time Warner Center negyedik emeletén kapott helyet. Érdekesség, hogy a per se kozmopolita belsőépítészeti terveinek elkészítéséhez az erdélyi származású Adam Tihany-t kérték fel, akárcsak korábban a The French Laundry-hoz.

A per se híres kilencfogásos fixárú menüjéről, mely élvezéséhez hónapokkal előtte meg kell kezdeni a helyfoglalást, különös tekintettel a private dining esetében. Nem meglepő, de a menü ára a megnyitás után pár hónappal több mint a duplájára emelkedett és a francia konyha iránti kiemelt érdeklődés miatt az persze azóta sem lett olcsóbb. 

A menü fogásait összefoglalva tökélyre fejlesztett önálló ízszimfóniákként lehetne meghatározni, melyek elfogyasztása közben a vendégek soha máshol addig még nem kóstolt ízkombinációkat tapasztalhatnak meg. Valószínűleg Frank Bruni, a New York Times kritikusa is így érzett ottjártakor, mert négy csillaggal ajándékozta meg a luxuséttermet.