A nirvána buddhista vallás szerinti jelentését összefoglalni valahogy a teljes megnyugvás, a kiszabadulás a lélekvándorlásnak szenvedésekkel járó körforgásából és a legmagasabb lelki boldogsági állapot együttesével lehetne. Aki hasonlókat keres - persze nem ennyire komolyan - az biztosan jó helyen kutakodik a Karib-tengeri Saint Barthélemy szigetén.

Itt épült ugyanis a Zen Nirvana Villa 2007-ben. Az elnevezésből a zen egyértelműen a luxusvilla végletekig letisztult dizájnjára vonatkozik, míg a nirvána inkább a térség páratlan környezeti adottságaira utal. Az együttes összkép végeredményében egy minimalista álomvilla, amihez öt extra méretű hálószobát, hat exkluzív fürdőszobát álmodtak meg, megfűszerezve a legmodernebb elektronikai berendezésekkel.
Minden szoba saját színséma alapján készült és zavartalan örökpanorámás kilátással tervezték a Karib-tengerre. Mivel a ház fókuszpontja a nyílt víz, így nemcsak az ágyból, de valamennyi fürdőszobából és pihenőhelyiségből élvezhető a térség látványa. 

luxus belsőterek letisztult vonalait a tervezők exkluzív matériák, lakástextilek felhasználásával valamint olyan művészek és dizájnerek alkotásaival varázsolták melegebb hatásúvá, mint például Charles Eames

A földszinten alakítottak ki egy félig nyitott terű nappalit, mely összeolvadva csatlakozik a villa központjának számító napozó- és társalgóteraszhoz, a hangulatos - Bulthaup és Sub-Zero konyhai berendezésekkel felszerelt - szabadtéri étkezőhöz és a 22 méteres infinity-medencéhez.

A privát villa tervezéskor az érkező partivendégekről sem feledkeztek meg a tervezők. A külön borhűtő, a pool-bar, a nyolc férőhelyes bekamerázott garázs és a buja zöld egzotikus kert mind a vendégek elkápráztatásáról gondoskodnak.