Aki sétált már keresztül a római Giardino degli Arancin, a Narancs Kert látványától leírhatatlan érzései támadhattak félúton valahol a boldogság és a melankólia között. A Cartier legújabb luxus ékszerkollekciója éppen ezt a varázslatos érzést kívánja visszaadni a kreációk ékköveinek ragyogásával.

Az alkalmi vonalat képviselő Sortilege de Cartier érdekes módon elsősorban a fiatalabb generáció tetszését kívánja elnyerni. Segítségül – most első alaklommal – az emlékeket és érzelmeket idéző illatok világát hívta a francia luxusmárka, melyekből ihletet merítve hozta létre ezeket a páratlan ékszerkölteményeket.

Róma romantikus hangulatát a Cartier franciául a „varázslat” szóval foglalta össze. Nézve a kollekciót nem nehéz elképzelni mondjuk Anita Ekbergt vagy Audry Hepburnt, amint éppen ezekben a darabokban üldögélnek a dél-olasz napsütésben. 

Első látásra a Sortilege de Cartier kollekció ragyogó mély színei alapján kissé talán felismerhetőek a Bulgari stílusjelei. Nem véletlen a hasonlóság, hiszen a római művészet szépségéből merész színkombinációkkal rendszeresen merít ihletet a nemrég az LVMH-val egyesült Bulgari is.

kampányfotókon szereplő ékszerek teljes mélységükben átadják Róma varázslatos késődélutáni hangulatát. Az ehhez szükséges érzékiséget azonban a Cartier vezetősége nem másban vélte felfedezni, mint az olasz színésznő és modell, Monica Bellucci szépségében.