Az ördögi Lumen változattal frissítette Grand Lange 1-es sorozatát nemrég az A. Lange & Söhne. Bár szerkezeti újításokkal nem büszkélkedhet a német luxusóra-manufaktúra legfrissebb büszkesége, azért annak sejtelemes látványa bizony, megér egy misét.

A megváltozott méretek és arányok valamint az új - természetesen - házon belül fejlesztett kaliber egy meghökkentően letisztult formavilággal párosult, amit kellően a Lange túl méretes dátumkijelzése tesz kontrasztosan teljessé. Így jellemeztük a még augusztusban bemutatott Grand Lange 1-es modellt, melynek avantgárd stílusjegyeket öltött Lumen változata a SIHH egyik várt újdonsága.

füstös zafíron félig áttetsző szerkezettel és megfeketedett ezüst tokozatával a Lumen különösen markáns hatást kelt, főleg sötétben, hiszen a SuperLuminovának köszönhetően a maszkulin, pokolian sármos luxusóra csak úgy „sugárzik”; a mutatók és a dátum kijelző megvilágítása ritka éjszaki időleolvasási élményt biztosít viselőjének.

A mechanika egyébként az originál Grand Lange 1 kézi felhúzós L095.1. szerkezete, mely 72 óra járástartalékkal bír, amiről részleteket a Lumen esetében is az UP/DOWN vagy ahogyan tetszik AUF/AN funkció közöl a számlap jobb oldalán. Hivatalosan árat még nem közölt a manufaktúra, de valószínű, hogy e változat esetében is már 8 számjegyű forintértékben kell gondolkozni… (várható ára 10 millió forint körül lesz)