Christophe Claret X-TREM-1 Pinball alkotása teljesen egyedi minden szempontból, szerkezete és formavilága ugyanúgy, mint tekintetszegező időleolvasási élménye. Ez utóbbit a luxusóra a kecsesen, 30 fokban dőlt tourbillonja mellett leginkább a tok jobb és bal oldalán elhelyezett attraktív óra- és perckijelzőjének köszönhet.

Az innovatív alapötlet a flipper játékgépek működési mechanizmusából ered. Azok kilőhető acélgolyói az egyedi svájci luxusóra esetében olyan meghatározó dizájnelemként köszönnek vissza, melyek alapjaiban határozzák meg a szerkezet karakterisztikáját. Az X-TREM-1 Pinball apró mágnesekkel két zafír üvegcsőben lebegteti a „mutatókat”, pontosabban a vasgolyókat és jelzi velük a tok oldalán feltüntetett skálán a pontos időt. A flat fogaskerekek és torubillon mozgása a percek közötti időszakokban szórakozatja a tekintetet.

A zsúfolt front miatt a – TILT gombon kívül – felhúzó és a beállítások funkció a csuklón hordható „játékgép” hátlapján kaptak helyet.

Ha nem is ez lesz a legértékesebb darab az Only Watch aukción, Christophe Claretnek akkor sem kell csüggednie, hiszen minden bizonnyal maradandót hozott létre; tökéletes alkotás egy ilyen nemes rendezvényre. Kellően egyedi és úttörő ahhoz, hogy méltón ketyegjen egy titán tokos Patek Philippe mellett és kellően őrült és extravagáns, hogy felhívja a világ figyelmét önmagára és vele együtt az Only Watch példaértékű üzenetére.

---

Idén is, immáron ötödik alkalommal rendezik meg Monte Carlóban az „Only Watch” jótékonysági luxusóra aukciót. A szeptember 28-ai eseményre számos neves manufaktúra és időmérő-készítésben jártas luxusmárka készül egy-egy egyedi órakülönlegességgel. A rendezvény célja, hogy a brandek lenyűgöző kreációinak együttes vonzerejével gyűjtsenek támogatást egyfajta betegség, a Duchenne-féle izomdisztrófia ellen harcoló AMM (Monaco Association against Myopathies) szervezet javára.

A Monaco Yacht Show-val összekötött előkelő eseménynek egyébként II. Albert monacói herceg a patronálója, díszvendége. Az előző rendezvények után többmillió eurós összeget tudtak jótékony célra fordítani a szervezők. Reméljük, idén még többet sikerül majd!