Hasonlóan Herend titokzatos, porcelánkeretes Cryptex széfjéhez, az ötletes luxusszéfeket kreáló Döttling is előállt egy henger alakú különlegességgel.

Ez utóbbi, német változatban nem csak egy értékes irat, hanem egy jóravaló luxusóra- vagy ékszergyűjtemény is kényelmesen elfér.

Guardian jelenleg egyedülálló; első utazószéfként exkluzivitásával kifejezetten magasra tette a mércét. Csak a kreativitás és a megrendelő pénztárcájának vastagsága szabhat határt egy teljesen egyedi textúra- és színkombinációval megálmodott darab kivitelezésének.

A Guardian esszenciája a dizájnos megjelenés mellett egy házon belül fejlesztett, számjegykódos mechanikus biztonsági zár, melyről persze nem árultak el sokat a Döttling manufaktúra szakemberei. Szerintük elég annyit tudni a Guardianról, hogy annak réteges aramid és szénszál matériamixből kialakított váza szinte teljesen vágás és törésálló. A hi-tech burkolat a gyémánt keménységével vetekszik, így egy szimpla vasfűrésszel vagy Black & Decker fúróval nem érdemes nekiállni. Ha valaki esetleg mégis megpróbálkozna a feltöréssel, akkor ne feledkezzen meg a beépített GPS nyomkövetőről sem…