Luxuskategóriában a legnagyobb hagyományokra visszatekintő kollaboráció óra- és autómárka között az Aston Martin és a Jaeger-LeCoultre között működik. Az együttműködés immáron több mint 70 éves. Ráadásul az Aston Martin most ünnepli alapításának 100., a Jaeger-LeCoultre pedig 180. évfordulóját, így van ok az ünneplésre. Sőt egyből több ok is arra, hogy a patinás svájci luxus-óramárka egyszerre három időmérő-újdonsággal lepje meg partnerét.

Master Compressor Extreme W-Alarm Aston Martin; annyira hosszú a triumvirátus legdrágábbikának neve, mint amennyire kevés készül majd belőle. A külsőleg az AMVOX7-re hajazó ketyegő nem csak sportosan elegáns küllemében maszkulin, de a 46,3 mm-es titán tokjában megbújó szerkezete akciódúsabb körülmények közt is bírja a „kiképzést”, mondhatni James Bondnak fejlesztve. A házon belüli 912-es kaliber a hagyományos funkciók mellett jellegzetes kéttónusú világidő forgótárcsájával informálja viselőjét a lokális időkről.

A komplikált nagytestvér mellé egy klasszikusabb darab is érkezik, Master Hometime Aston Martin névvel. Úton egy DB5-össel London legjobb teaházába elképzelni sem lehetne tökéletesebb választást, mint ezt a visszafogott, szintén fekete aligátorbőr szíjas Vallée de Joux-i remeket. 40 mm-es hivalkodásmentes acéltokja, 29 köves 28.800 rezgésszámú automata szerkezetet foglal magában kellemes 48 órás járástartalékkal.

Ha a teázgatás helyett inkább a nürburgringi sztorizgatások mennek, mondjuk egy testesen füstös E.P. Carrillo Cardinal és egy aranyat érő Dôme L’Or de Jean Martell mellett, akkor az AMVOX5 World Chronograph Cermet a legjobb választás. A mindössze 500 darabos széria a 39 köves, 65 órás járástartalékra képes szerkezete mellett avantgárd matériamixű, kerámia/fém ötvözetű, úgynevezett cermet tokjára is büszke lehet; ezáltal rendkívül ellenálló és könnyű. A számlapon egy ismerős kéttónusú világidős mutatványt láthatunk megspékelve fordulatszám- és sebességmérőnek álcázott kronográf funkcióval. Az előző modellektől eltérően a speckó AMVOX5 borjúbőr szíj és acélcsat kombinációval érkezik.