Korábban a Parmigiani fejlesztett a Bugattinak kifejezetten spotautós vezetéshez luxusórát. Hogy a hajtűkanyarokban akár kétszáz felett is könnyen leolvasható legyen a pontos idő, a kortárs luxus-óramárkaként lázadó svájci MB&F is „összedobott” egy hasonlót. Az MB&F HM5 időleolvasási élményének csúcspontja ugyanúgy autóvezetés, pontosabban kormányzás közben teljesül be.

Maximilian Büsser kreatív igazgató, aki egyébként a klasszikus Jaeger-LeCoultre-nél szerelemesedett bele a microtecnológiába, őrült, művészi és lenyűgöző „óragépeivel” rendre újraértelmezi és egy másik, teljesen ismeretlen idősíkba tereli az extrém bonyolult mechanikák, a haute horlogerie-k jövőjét.

A svájci dizájnergárdát a ’70-es évek ikonikus szuper-sportautója, a Lamborghini Miura ihlette, miközben automata szerkezetével ennek a quartz korszaknak mutat be a maga pofátlanul elegáns stílusával. Irányvonala egyértelmű üzenet a digitalizálódó világnak, hogy a mechanikus óraszerkezetek túlélték a hetvenes, nyolcvanas évek quartzóráinak támadásait. A manufaktúrák köszönik jól vannak és igazából most élik reneszánszukat.

A 42 órás járástartalékkal bíró szerkezetből mindössze 66 db készül. Cirka 15 milliós vételárával ez az eddigi legelérhetőbb MB&F kreáció, ami valaha készült a genfi stúdióban. VIDEÓ