A tavalyi év legkomplikáltabb luxusóráit összefoglaló cikk óta folyamatosan szemezgetünk a legkirályabb időmérő újdonságok közül. Már most a bázeli kiállítás előtt is számos ütős darabot táraztunk be, íme az elsők között a luxusórák királyától egy ellenállhatatlan, a Gondolo. Egyszerű, tiszta, stílusos, Patek Philippe...

A 47mm x 35mm-ös, 18 karátos art déco stílusban ívelt fehérarany tokja domború zafírkristály öleléssel egy Ref. 5200-as felhúzós szerkezetet rejt, mely képes azt akár 30 méteres vízmélységig is védeni. Persze, nem mintha egy ultraluxus Patek Phillipe-el a csuklón kellene a hátúszást vagy könnyűbúvárkodást gyakorolni, de azért jó tudni.

A 28 köves szerkezet klasszikus, zártmódon jeleníti meg a naptár és a járástartalék funkciókat, miközben a hátlapon keresztül bepillantást enged a 28,800-as rezgésszámú Patek Philippe mechanika működésébe. A Gondolo kétféle (kék és fehér) színárnyalatban rendelhető, ízlés szerint mindegyikhez elegáns fehérarany csatos aligátorbőr szíjat lehet választani.