Idén is, immáron ötödik alkalommal rendezik meg Monte Carlóban az „Only Watch” jótékonysági luxusóra aukciót. A szeptember 28-ai eseményre számos neves manufaktúra és időmérő-készítésben jártas luxusmárka készül egy-egy egyedi órakülönlegességgel. A rendezvény célja, hogy a brandek lenyűgöző kreációinak együttes vonzerejével gyűjtsenek támogatást egyfajta betegség, a Duchenne-féle izomdisztrófia ellen harcoló AMM (Monaco Association against Myopathies) szervezet javára.

Monaco Yacht Show-val összekötött előkelő eseménynek egyébként II. Albert monacói herceg a patronálója, díszvendége. Az előző rendezvények után többmillió eurós összeget tudtak jótékony célra fordítani a szervezők. Reméljük, idén még többet sikerül majd!

Patek Philippen aztán tényleg nem fog múlni. Idén is kitett magáért a svájci műhely. A 38 manufaktúra közül ő rántotta le elsőként a leplet egyedi időmérőjéről, a Patek Philippe 5004T modellről. Ebben egy 407 alkatrészből álló luxusórában egy házon belüli Ref 5004 kaliber ketyeg, szokatlan funkciókombinációval; öröknaptár split-second kronográffal. 

Vagy 6 évnyi szigorú mérnöki munka gyümölcse e kreáció, mely a lassan 200 éves genfi órakészítési hagyománytisztelet mellett bátran lett „dögös”. A klasszikus vonalakkal megálmodott 36,7 mm-es titán tokjához kézzel vésett szénszálmintás számlapot és fekete marhabőr szíjat kapott, divatos vörös varrással.

A különlegesség biztosan nem lesz tucatóra sem most, sem pedig a jövőben. Az 5004T modellből ugyanis ez az első és egyetlen titántokos változat, ami elhagyja a genfi műhelyt.