A Costes és az Onyx után van egy harmadik Michelin-csillagos étterme is Magyarországnak: a Borkonyha. Szívből gratulálunk a csapatnak!

A Borkonyha három és fél éve nyílt, több mint egy évtizedes álma volt Horváth Tamásnak és Kalocsai Zoltánnak. Bár szakmai utjaik a Mágnáskert után kettévált a Bortársaság és a Bock Bisztró irányába, baráti és családi kötődésünk révén nem volt kérdés, ha lehetőségünk lesz közösen, nyitnak éttermet.

Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként lehet elképzelni. A Borkonyha név beszédes, alappillérei a széles, rugalmas borkínálat, a finom ételek és a személyes, kötetlen kiszolgálás.

A 200 féle túlnyomórészt magyar bor - egy hektáros gazdáktól a legismertebb borászokig - közül, 48 féle mindig pohárban kóstolható, ugyanakkor a helység egyik végében ezernyi palack tárolására, érlelésére alkalmas, temperált borpolc található, ahonnan szaküzlet áron lehet vásárolni vagy éppen kóstolni.

A konyha friss alapanyagokra, akár napi beszerzése és a táblára írt, hetente-kéthetente változó kínálatra épül. Mindehez szakmai társra Sárközi Ákos chef személyében találtak, akire a konyhatervezés kezdeti időszakától számíthattak. 

Konyhafilozófiája; „Szeretnék egy ízekben gazdag konyhát vinni. Ha mégis valamilyen stílust kell meghatároznom, akkor azt mondanám, hogy „szabad”. Sok esetben az erdélyi konyha ízeiből szeretnék meríteni, de szívesen nyúlok más nemzet alapanyagaihoz, akár a spanyol, a francia vagy az olasz konyháról beszélünk. Szeretném a régi magyar konyha sokszínűségét, a mai szemlélet és konyhatechnológia felhasználásával megmutatni.”