A világ legjobb szállodáinak listáján - melyen 2012-ben is a Singita Grumeti Reserves az aranyérmes - a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace is feltűnik. 2011-ben még az 57. legjobbnak számított, míg idén - nyolcat előreugorva - az előkelő 49. helyen szerepel. Ez a helyezés nem csak a fővárosi luxusszállodának elismerés, hanem Magyarországnak is hatalmas büszkeség. Csak így tovább!

Aki egyébként már járt a palotában tudja, milyen felemelő érzés átlépni a szecessziós vaskapun az üvegkupolás toronymagas lobbiba. A lift helyett mi mindig az évszázados Gresham lépcsőházat választottuk, még több időt spórolva a gyönyörködésre az egykor Quittner Zsigmond és a Vágó fivérek tervei alapján épült palota enteriőrjében.

A 179 szobás és 7 lakosztályos Four Seasons láncszemről öröm volt hallani Varun Sharma, az Inside Luxury Travel műsorvezetőjének véleményét, aki egyik kedvenc szállodájának jelentette ki a történelmi Gresham Palace-t és a lakosztályi kilátást jelképesen milliódolláros panorámának nevezte…