A „hiteles” amerikai kérdőíves kutatások egyike szerint a legtöbbet szereplő kívánság a jól ismert bakancslistákon a kengurusimogatás… Azonban azt csak kevesen tudják, hogy hol lehet ennek az élményteli kikapcsolódási formának a lehető legnagyszerűbb környezetben hódolni.

Southern Ocean Lodge - mint a 2012-es esztendő harmadik legjobb luxusszállodája - az ausztrál Kangaroo sziget partvonalán kapott helyet; hosszan elnyúló épületét a Max Pritchard Architect tervezte egy szinte mindentől félreeső - 40 méter magas - szikla legtetejére. Lakosztályainak teraszairól és a hotel lobbijából lélegzetelállító kilátás nyílik a nyílt óceánra, a meredek mészkősziklák által körülölelt morajló öblökre és a romantikus fehérhomokos partszakaszokra.

A lodge 21 környezetbarát luxuslakosztályát a padlótól a mennyezetig panoráma üvegfalakkal, homokfúvott mészkő padlóval, meleg hatást keltő fa integrálásokkal alakították minimál dizájnosra. A privát medencével feldobott teraszos sziesztázás mellett érdemes kipróbálni a szálloda exkluzív fakultatív programjait; többek között az oroszlánfókák etetését naplementekor, a Kelly Hill labirintusszerű barlangjainak felfedezését, valamint az ínyencpiknikezést a vadvédelmi terület szelíd kengurui közt.

Éjszakánként, nagyjából fél millió forintnyi dollárért lehet is foglalni.