Kevés olyan luxushotel van a világon, ahol a választható programok közt a thai boksz is szerepel. A W Retreat Koh Samui azonban éppen ilyen. Bár minden bizonnyal nem ez a legfelkapottabb elfoglaltság az első délkelet-ázsiai W láncszemben, ahol privát infinity medencéktől hemzsegő fullextrás villák sorakoznak.

A paradicsomi szállodának a fókuszpontja a horizont, így mind a 75 luxusvilla és 17 privát rezidencia lenyűgöző kilátással tekint a part felé. Ez utóbbiakhoz egy közel 1 km-es eldugott, aranyhomokos és türkiz öblű partszakasz is tartozik.

A kilátást és paradicsomi miliőt a W egy letisztult kortárs dizájnnal és merészen élénk színvilággal dramatizálta. Együttműködő professzionális partnerük a MAPS Design Studio volt. A kollaboráció eredményeképpen a külső és belső terek észrevétlenül olvadnak egymásba kellően csábos hangulatot varázsolva Koh Samui híres éjszakai életéhez, mely nem mellesleg egy rövid taxi útra van a rezidenciától.

A legpazarabb foglalás a 900 négyzetméteres Extreme Wow Ocean Haven. A külön bejáratú, kétemeletes luxusvilla látványa egy malibui álomrezidenciáéval vetekszik. Innen kínálkozik a leglátványosabb naplemente a szigetről, melyet többek között a helyiek által kézzel faragott fotelekből lehet élvezni, egy elsőosztályú boroktól tele borhűtő társaságában. 

Az aktívabb kikapcsolódást preferáló vendégeknek a W Retreat Koh Samui többek között a SWEAT fitness stúdióval, a passzívabbaknak az AWAY spával áll a rendelkezésükre. A kulináris élményekről az elmaradhatatlan egzotikus koktélok mellett a szálloda japánkonyhás Namu étterme, míg a nemzetközi ételkülönlegességekről a The Kitchen Table gondoskodik.